top of page

Bozcaada Bağcılık Çalıştayı


Temmuz 2022 - Eylül 2023 tarihleri arasında Mustafa Dermanlı'nın yürüttüğü Tenedos'tan Bozcaada'ya Bağcılık çalışmasının bir alt faaliyeti olarak Bozcaada Belediyesi, Avrupa Birliği tarafından finanse edilen CultureCivic Kültür Sanat Programı ve Çanakkale Yerel Kalkınma Derneği'nin katkılarıyla bir gün sürecek ve iki oturumda gerçekleşecek bir bağcılık çalıştayı düzenleniyor.

Çalıştayın ilk oturumunda Türkiye'de ve Bozcaada'da bağcılık üzerine konuşulacak; Bozcaada Tarımsal Kalkınma Kooperatifi özelinde kooperatifçiliğin üzüm yetiştiriciliğine katkıları, mevcut durumu, sorunları hakkında kooperatif üyelerinin de katılımı ile tartışılacak, muhtemel çözüm önerileri üzerinde durulacaktır.

Çalıştayın ikinci oturumunda, bilhassa Bozcaadalı işletmeciler ve bağcılara son dönemde adı daha sık duyulan şarap ve bağ turizmi (önoturizm) hakkında Türkiye'den ve dünyadan farklı örnekler sunulacak; Bozcaada yerelinde önoturizmin nasıl uygulanabileceği hakkında bilgi alışverişi yapılacak; merak edilenler cevaplanacak ve öneriler değerlendirilecektir. Her iki oturuma da alanında uzman değerli katılımcılar tecrübe ve bilgi paylaşacak olup çalıştaya katılanların sorularını cevaplayacak. Çalıştay herkesin katılımına açık olup, ücretsiz bir toplantı etkinliğidir.

Çalıştayda gündeme gelen konular, Bozcaada bağcılığı özelinde tanımlanan sorunlar, çözüm önerileri ve talepler bir raporda derlenecek ve konuyla ilgili tüm paydaşların erişimine sunulması amaçlanmaktadır.


10 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page